Leżakowanie wina — co musisz o tym wiedzieć?
Leżakowanie to sztuka, która potrafi uczynić zwykłe wino prawdziwie wyjątkowym trunkiem. Odpowiednia opieka nad...
Jak nalewać wino? Winiarskie savoir-vivre
Serwowanie wina to sztuka, która łączy technikę, tradycję i kulturę. Sommelierzy i miłośnicy tego trunku od lat...
Wielu z nas marzy o zimowym wieczorze z lampką czerwonego wina w ręku. Ale którą butelkę wybrać? W dzisiejszym artykule podpowiemy, na jakie szczepy warto...
Białe wino to jeden z najchętniej serwowanych trunków do posiłków. Zanim jednak po nie sięgniesz - koniecznie zajrzyj do artykułu i dowiedz się jak je podawać!
Czerwone wino to wspaniały trunek od dawna znany w gastronomii. Nadaje potrawom niesamowity smak i aromat. Szczególnie gdy wykorzystywane jest do tworzenia...