Przyjemna rześkość Macabeo
Jeden z trzech szczepów wykorzystywanych do produkcji orzeźwiającej Cavy, świetnie sprawdza się także jako orzeźwiające wytrawne wino bez bąbelków.
Skąd się wywodzi Macabeo?
Macabeo jest szczepem białych winogron z północnej Jeden z trzech szczepów wykorzystywanych do produkcji orzeźwiającej Cavy, świetnie sprawdza się także jako orzeźwiające wytrawne wino bez bąbelków. Macabeo jest szczepem białych winogron z północnej Hiszpanii. Popularnością cieszy się także we Francji. Wino Macabeo wyróżnia się kwiatowym aromatem i niewielką kwasowością. Zwykle produkuje się z tej odmiany lekkie, młode trunki wytrawne. Z powodzeniem odnajduje się ona także w winach słodkich oraz musujących, w tym w słynnej hiszpańskiej alternatywie dla szampana - Cavie. Tę odmianę pokochają miłośnicy subtelnych aperitifów.
Czytaj więcej >>
Przyjemna rześkość Macabeo
Skąd się wywodzi Macabeo?
Czym się charakteryzuje smak wina Macabeo?
Witryna przeznaczona jest dla osób, które ukończyły 18 lat.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×