- Obecnie brak na stanie

TU NARODZIŁA SIĘ PIERWSZA WŁOSKA SZKOŁA WINIARSTWA
Ziemie Treviso od najdawniejszych czasów okazały się szczególnie odpowiednie do uprawy winorośli, dobrze chronione przed Alpami przed zimnymi północnymi wiatrami, ogrzewane przez bryzy Adriatyku, a przede wszystkim dla szczęśliwego składu gleby i mądrości pokolenia, które do winorośli i zawsze poświęcały inteligencję, naukę i pracę dla wina. Sercem tego krajobrazu jest Conegliano, niegdyś nazywane perłą Wenecji Euganejskiej, które do dziś zachowuje niezrównany urok. Tu narodziła się pierwsza włoska szkoła winiarstwa i enologii, jedna z pierwszych na świecie, szerząc nowoczesną kulturę winiarską na tym obszarze, która pozwoliła na odnowę systemów uprawy winorośli i dziś produkuje wysokiej jakości wina.
ODNAJDZIEMY DELIKATNE I ELEGANCKIE AROMATY BIAŁYCH KWIATÓW
Wino Spumante – musujące, bardzo rzeźkie i orzeźwiające. Zrobione z kupażu szczepów glera, chardonnay, pinot blanc. W nosie odnajdziemy delikatne i eleganckie aromaty białych kwiatów. Bardzo mineralne o smaku cytrusów, jabłek, brzoskwiń i gruszki. Stanowi ciekawą alternatywę dla pochodzącego z tego samego regionu prosecco.
MOŻNA ZAPROPONOWAĆ PSTRĄGA PIECZONEGO Z ZIOŁAMI
Sprawdzi się jako aperitif, chociaż nie tylko. Proponujemy podać go z daniami zawierającymi ryby np. łosoś czy dorada. Ale też jako miły dodatek do sałatki z awokado. Natomiast patrząc na produkty lokalne można zaproponować pstrąga pieczonego z ziołami i cytryną – to będzie dobre połączenie.
TU NARODZIŁA SIĘ PIERWSZA WŁOSKA SZKOŁA WINIARSTWA
Ziemie Treviso od najdawniejszych czasów okazały się szczególnie odpowiednie do uprawy winorośli, dobrze chronione przed Alpami przed zimnymi północnymi wiatrami, ogrzewane przez bryzy Adriatyku, a przede wszystkim dla szczęśliwego składu gleby i mądrości pokolenia, które do winorośli i zawsze poświęcały inteligencję, naukę i pracę dla wina. Sercem tego krajobrazu jest Conegliano, niegdyś nazywane perłą Wenecji Euganejskiej, które do dziś zachowuje niezrównany urok. Tu narodziła się pierwsza włoska szkoła winiarstwa i enologii, jedna z pierwszych na świecie, szerząc nowoczesną kulturę winiarską na tym obszarze, która pozwoliła na odnowę systemów uprawy winorośli i dziś produkuje wysokiej jakości wina.
ODNAJDZIEMY DELIKATNE I ELEGANCKIE AROMATY BIAŁYCH KWIATÓW
Wino Spumante – musujące, bardzo rzeźkie i orzeźwiające. Zrobione z kupażu szczepów glera, chardonnay, pinot blanc. W nosie odnajdziemy delikatne i eleganckie aromaty białych kwiatów. Bardzo mineralne o smaku cytrusów, jabłek, brzoskwiń i gruszki. Stanowi ciekawą alternatywę dla pochodzącego z tego samego regionu prosecco.
MOŻNA ZAPROPONOWAĆ PSTRĄGA PIECZONEGO Z ZIOŁAMI
Sprawdzi się jako aperitif, chociaż nie tylko. Proponujemy podać go z daniami zawierającymi ryby np. łosoś czy dorada. Ale też jako miły dodatek do sałatki z awokado. Natomiast patrząc na produkty lokalne można zaproponować pstrąga pieczonego z ziołami i cytryną – to będzie dobre połączenie.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×