- Obecnie brak na stanie

Kachetia znajduje się we wschodniej części Gruzji. Na południu i wschodzie graniczy z Azerbejdżanem, a na północy graniczy z Rosją. Nie bez przyczyny jest nazywana gruzińskim Bordeaux – to najważniejszy region winiarski w tym kraju. Wina z Kachetii charakteryzują się wyjątkową dojrzałością, głębią i uporządkowanie. Cechuje je czysty i skoncentrowany aromat. W tej zachwycającej, górzystej i pełnej malowniczych krajobrazów krainie, nie stosuje się komercyjnych nasadzeń międzynarodowych odmian winorośli. Dzięki temu region stanowi światową kolebkę enologii i może poszczycić się znakomitymi winami przygotowywanymi zgodnie z tradycyjną sztuką winiarską.
MOCNA STRUKTURA I INTENSYWNY ZAPACH DOJRZAŁYCH JAGÓD
Czerwone mocno wytrawne Miramani Saperavi red dry o mocnej strukturze i wysokiej taniczności. Bukiet wyróżnia się intensywnie wyczuwalnym zapachem dojrzałych jagód i wiśni oraz subtelnymi niuansami ziół i korzennych przypraw. Wino dość gęste idealnie wyważone o dobrej budowie.
NAJLEPSZE DO PIECZONEJ JAGNIĘCINY I SZASZŁYKÓW WIEPRZOWYCH
Najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych lub grillowanych mięs – jagnięciny, wieprzowiny i wołowiny. Dobrze łączy się także z mięsnym ragout z dużą ilością warzyw, pieczonym bakłażanem, twardymi serami i boczniakami.
Kachetia znajduje się we wschodniej części Gruzji. Na południu i wschodzie graniczy z Azerbejdżanem, a na północy graniczy z Rosją. Nie bez przyczyny jest nazywana gruzińskim Bordeaux – to najważniejszy region winiarski w tym kraju. Wina z Kachetii charakteryzują się wyjątkową dojrzałością, głębią i uporządkowanie. Cechuje je czysty i skoncentrowany aromat. W tej zachwycającej, górzystej i pełnej malowniczych krajobrazów krainie, nie stosuje się komercyjnych nasadzeń międzynarodowych odmian winorośli. Dzięki temu region stanowi światową kolebkę enologii i może poszczycić się znakomitymi winami przygotowywanymi zgodnie z tradycyjną sztuką winiarską.
MOCNA STRUKTURA I INTENSYWNY ZAPACH DOJRZAŁYCH JAGÓD
Czerwone mocno wytrawne Miramani Saperavi red dry o mocnej strukturze i wysokiej taniczności. Bukiet wyróżnia się intensywnie wyczuwalnym zapachem dojrzałych jagód i wiśni oraz subtelnymi niuansami ziół i korzennych przypraw. Wino dość gęste idealnie wyważone o dobrej budowie.
NAJLEPSZE DO PIECZONEJ JAGNIĘCINY I SZASZŁYKÓW WIEPRZOWYCH
Najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych lub grillowanych mięs – jagnięciny, wieprzowiny i wołowiny. Dobrze łączy się także z mięsnym ragout z dużą ilością warzyw, pieczonym bakłażanem, twardymi serami i boczniakami.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×