- Obecnie brak na stanie
CASA DE ESPADAS Crianza
REGION ROZSŁAWIONY PRZEZ DON KICHOTA
Położona na południowy wschód od Madrytu Kastylia La Macha to teren uznawany za jeden z najważniejszych regionów winiarskich w Hiszpanii. Został rozsławiony przez błędnego rycerza, Don Kichota. Tradycja związana z produkcją wina jest tam wyjątkowo bogata, a aż 48% hiszpańskiej produkcji tego trunku pochodzi z tamtejszych upraw. W scenerii Kastylii La Manchy przeważają pustynne stepy z łagodnymi wzgórzami.
INTENSYWNIE WYCZUWALNY AROMAT CZARNYCH I FIOLETOWYCH OWOCÓW
Czerwone mocno wytrawne wino o głębokiej, intensywnie rubinowej barwie. Zbudowane na bazie szczepu Tempranillo, nazywanego królem hiszpańskich win. Charakteryzuje się uporządkowaną, harmonijną strukturą i łagodną kwasowością. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza sześciu miesiącom dojrzewania w dębowej beczce. Bukiet wyróżnia się intensywnie wyczuwalnym aromatem czarnych i fioletowych owoców (porzeczek, śliwek i jagód) oraz uwodzącymi niuansami gorzkiej czekolady i ziaren kawy. Charakteryzuje się przyjemną tanicznością i długim finiszem.
DOSKONAŁE Z DOJRZEWAJĄCĄ SZYNKĄ I KIEŁBASĄ CHORIZO
Smakuje doskonale z hiszpańską dojrzewającą szynką i pikantną kiełbasą chorizo. Świetnie sprawdza się także w towarzystwie grillowanych mięs i warzyw. Dobrze sprawdza się także w towarzystwie twardego sera owczego, Manchego.
dostawa
przesyłka
płatność
WIĘCEJ INFORMACJI
REGION ROZSŁAWIONY PRZEZ DON KICHOTA
Położona na południowy wschód od Madrytu Kastylia La Macha to teren uznawany za jeden z najważniejszych regionów winiarskich w Hiszpanii. Został rozsławiony przez błędnego rycerza, Don Kichota. Tradycja związana z produkcją wina jest tam wyjątkowo bogata, a aż 48% hiszpańskiej produkcji tego trunku pochodzi z tamtejszych upraw. W scenerii Kastylii La Manchy przeważają pustynne stepy z łagodnymi wzgórzami.
INTENSYWNIE WYCZUWALNY AROMAT CZARNYCH I FIOLETOWYCH OWOCÓW
Czerwone mocno wytrawne wino o głębokiej, intensywnie rubinowej barwie. Zbudowane na bazie szczepu Tempranillo, nazywanego królem hiszpańskich win. Charakteryzuje się uporządkowaną, harmonijną strukturą i łagodną kwasowością. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza sześciu miesiącom dojrzewania w dębowej beczce. Bukiet wyróżnia się intensywnie wyczuwalnym aromatem czarnych i fioletowych owoców (porzeczek, śliwek i jagód) oraz uwodzącymi niuansami gorzkiej czekolady i ziaren kawy. Charakteryzuje się przyjemną tanicznością i długim finiszem.
DOSKONAŁE Z DOJRZEWAJĄCĄ SZYNKĄ I KIEŁBASĄ CHORIZO
Smakuje doskonale z hiszpańską dojrzewającą szynką i pikantną kiełbasą chorizo. Świetnie sprawdza się także w towarzystwie grillowanych mięs i warzyw. Dobrze sprawdza się także w towarzystwie twardego sera owczego, Manchego.