MEZZEK Pamid semi sweet
czerwone
PÓŁSŁODKIE
BUŁGARIA
FILOZOFIĄ JEST PRODUKCJA WINA CZYSTEGO EKOLOGICZNIE
Wino Mezzek jest produkowane w posiadłości Katarzyny, jednym z najbardziej urodzajnych obszarów uprawy winorośli w Bułgarii – Dolinie Trackiej. Ich filozofią jest produkcja wina czystego ekologicznie, w oparciu o technologię, która w pełni wykorzystuje ideę „winiarstwa domowego”. Region jest wyjątkowo sprzyjający do uprawy winorośli i znajduje się na tej samej szerokości geograficznej, co niektóre z najsłynniejszych regionów winiarskich w Europie.
PAMID - BUŁGARSKA WERSJA WIN BEAUJOLAIS
Pamid to stara odmiana winorośli używana do produkcji czerwonego wina. W Bułgarii uprawiana jest od czasów starożytnych Traków. W przeszłości była to najbardziej rozpowszechniona odmiana bułgarska, ale obecnie jej plantacje są mocno ograniczone. Wina z odmiany Pamid mogą być traktowane jako bułgarska wersja win Beaujolais - mają być spożywane w młodym wieku i mają podobny jasno rubinowy kolor z fioletowymi niuansami. Aromat i smak - w zapachu nuty ciemnych owoców, przypraw z odrobiną wanilii w tle. W smaku łagodne z wyraźnie zaznaczoną słodyczą, końcówka z nutami mokki i gorzkiej czekolady
POLECAMY DO MIĘS W OWOCOWYCH SOSACH
Potrawy - polecamy do mięs w owocowych sosach, pasztetów z żurawiną, ciemnych deserów, ciemnych owoców.
więcej informacji >>
32,99 zł
Darmowa
dostawa
dostawa
Ubezpieczona
przesyłka
przesyłka
Bezpieczna
płatność
płatność
WIĘCEJ INFORMACJI
FILOZOFIĄ JEST PRODUKCJA WINA CZYSTEGO EKOLOGICZNIE
Wino Mezzek jest produkowane w posiadłości Katarzyny, jednym z najbardziej urodzajnych obszarów uprawy winorośli w Bułgarii – Dolinie Trackiej. Ich filozofią jest produkcja wina czystego ekologicznie, w oparciu o technologię, która w pełni wykorzystuje ideę „winiarstwa domowego”. Region jest wyjątkowo sprzyjający do uprawy winorośli i znajduje się na tej samej szerokości geograficznej, co niektóre z najsłynniejszych regionów winiarskich w Europie.
PAMID - BUŁGARSKA WERSJA WIN BEAUJOLAIS
Pamid to stara odmiana winorośli używana do produkcji czerwonego wina. W Bułgarii uprawiana jest od czasów starożytnych Traków. W przeszłości była to najbardziej rozpowszechniona odmiana bułgarska, ale obecnie jej plantacje są mocno ograniczone. Wina z odmiany Pamid mogą być traktowane jako bułgarska wersja win Beaujolais - mają być spożywane w młodym wieku i mają podobny jasno rubinowy kolor z fioletowymi niuansami. Aromat i smak - w zapachu nuty ciemnych owoców, przypraw z odrobiną wanilii w tle. W smaku łagodne z wyraźnie zaznaczoną słodyczą, końcówka z nutami mokki i gorzkiej czekolady
POLECAMY DO MIĘS W OWOCOWYCH SOSACH
Potrawy - polecamy do mięs w owocowych sosach, pasztetów z żurawiną, ciemnych deserów, ciemnych owoców.
WINO PASUJE DO...