

TRADYCJA PRODUKCJI WINA SIĘGAJĄCA XII WIEKU
Tradycja produkcji wina w Tejo sięga aż XII wieku. Region jest znany przede wszystkim ze swych winnic, licznych gajów oliwnych, lasów korkowych i słynnych koni luzytańskich. Zachwyca bogactwem kulturowym, na które składają się m.in. średniowieczne osady i potężne gotyckie zamki. Znajduje się w samym sercu kraju, blisko stolicy, Lizbony. Tejo jest też najważniejszym producentem wina w Portugalii – rocznie produkuje się tutaj ponad 63 miliony litrów tego trunku.
AROMAT FIOŁKÓW I DOJRZAŁYCH OWOCÓW LEŚNYCH
Półsłodkie wino o intensywnie żywej rubinowej barwie i zachwycającym bukiecie. Pachnie dojrzałymi owocami leśnymi i fiołkami. Zachwyca wyraźnymi nutami malin, jeżyn i truskawek. W smaku lekkie i łagodne, na podniebieniu pozostawia przyjemny finisz.
IDEALNE TOWARZYSTWO DLA CZEKOLADOWYCH MUSÓW I SUFLETÓW
Doskonale sprawdzi się pite solo po posiłku, jak i towarzystwo dla deseru. Stanowi idealne towarzystwo dla czekoladowych musów i sufletów, owocowych kruchych tart i lodów. Sprawdzi się także zaserwowane do miękkich serów pleśniowych.
TRADYCJA PRODUKCJI WINA SIĘGAJĄCA XII WIEKU
Tradycja produkcji wina w Tejo sięga aż XII wieku. Region jest znany przede wszystkim ze swych winnic, licznych gajów oliwnych, lasów korkowych i słynnych koni luzytańskich. Zachwyca bogactwem kulturowym, na które składają się m.in. średniowieczne osady i potężne gotyckie zamki. Znajduje się w samym sercu kraju, blisko stolicy, Lizbony. Tejo jest też najważniejszym producentem wina w Portugalii – rocznie produkuje się tutaj ponad 63 miliony litrów tego trunku.
AROMAT FIOŁKÓW I DOJRZAŁYCH OWOCÓW LEŚNYCH
Półsłodkie wino o intensywnie żywej rubinowej barwie i zachwycającym bukiecie. Pachnie dojrzałymi owocami leśnymi i fiołkami. Zachwyca wyraźnymi nutami malin, jeżyn i truskawek. W smaku lekkie i łagodne, na podniebieniu pozostawia przyjemny finisz.
IDEALNE TOWARZYSTWO DLA CZEKOLADOWYCH MUSÓW I SUFLETÓW
Doskonale sprawdzi się pite solo po posiłku, jak i towarzystwo dla deseru. Stanowi idealne towarzystwo dla czekoladowych musów i sufletów, owocowych kruchych tart i lodów. Sprawdzi się także zaserwowane do miękkich serów pleśniowych.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×