CASA DE ESPADAS Tempranillo semi sweet
WYJĄTKOWO BOGATA TRADYCJA WINIARSKA
Kastylia La Mancha jest jednym z najważniejszych regionów winiarskich Hiszpanii. Tradycja winiarska jest tam wyjątkowo bogata. W krajobrazie przeważają płaskie, pustynne stepy urozmaicone łagodnymi, zielonymi wzgórzami. Gorący i suchy klimat nie sprzyja uprawie najbardziej wymagających szczepów, mimo to La Mancha pozostaje w ścisłej czołówce producentów wina z półwyspu Iberyjskiego – prawie połowa hiszpańskiej produkcji tego trunku pochodzi z tamtejszych upraw.
HARMONIJNE O SUBTELNYCH WANILIOWYCH NUTACH
Czerwone półsłodkie wino zbudowane na bazie szczepu Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnie wiśniową barwą. Bukiet urzeka nos przyjemnym zapachem porzeczek i malin oraz subtelnymi nutami waniliowymi. W smaku harmonijne z delikatnymi taninami i przyjemnym, długim finiszem.
PRZYJEMNIE PODKREŚLA SMAK DESERÓW
Sprawdzi się zarówno pite solo jako aperitif, jak i dodatek do deseru. Przyjemnie podkreśla smak słodkich potraw. Dobrze komponuje się z czekoladowymi ciastami, musami i puddingami. Doskonale pasuje też do lodów.
dostawa
przesyłka
płatność
WIĘCEJ INFORMACJI
WYJĄTKOWO BOGATA TRADYCJA WINIARSKA
Kastylia La Mancha jest jednym z najważniejszych regionów winiarskich Hiszpanii. Tradycja winiarska jest tam wyjątkowo bogata. W krajobrazie przeważają płaskie, pustynne stepy urozmaicone łagodnymi, zielonymi wzgórzami. Gorący i suchy klimat nie sprzyja uprawie najbardziej wymagających szczepów, mimo to La Mancha pozostaje w ścisłej czołówce producentów wina z półwyspu Iberyjskiego – prawie połowa hiszpańskiej produkcji tego trunku pochodzi z tamtejszych upraw.
HARMONIJNE O SUBTELNYCH WANILIOWYCH NUTACH
Czerwone półsłodkie wino zbudowane na bazie szczepu Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnie wiśniową barwą. Bukiet urzeka nos przyjemnym zapachem porzeczek i malin oraz subtelnymi nutami waniliowymi. W smaku harmonijne z delikatnymi taninami i przyjemnym, długim finiszem.
PRZYJEMNIE PODKREŚLA SMAK DESERÓW
Sprawdzi się zarówno pite solo jako aperitif, jak i dodatek do deseru. Przyjemnie podkreśla smak słodkich potraw. Dobrze komponuje się z czekoladowymi ciastami, musami i puddingami. Doskonale pasuje też do lodów.