

WIELOWIEKOWA TRADYCJA WINIARSKA
Tradycja winiarska z La Manchy jest wielowiekowa i niezwykle bogata. Sięga czasów rzymskich, zaś obecnie region jest jednym z głównych producentów wina w Hiszpanii. Prawie połowa całej produkcji pochodzi z tamtejszych upraw, a znaczna część uprawianych tam winogron, jest przeznaczona także do produkcji rodzynek, owocowych przetworów i koncentratów. Północną i południową granicę regionu wyznaczają doliny rzek Tajo i Jucar, a przez sam środek La Manchy przebiega koryto rzeki Guadiana, która odpowiada za nawadnianie gleb przeznaczonych pod uprawę ogromnych winnic.
ZBALANSOWANE O PRZYJEMNEJ KWASOWOŚCI
Półwytrawne Casa de Espadas Chardonnay to wino o delikatnej złotej barwie i wyjątkowo orzeźwiającym smaku. Bukiet zachwyca wyraźnymi nutami jabłek, cytrusów i letnich kwiatów. W smaku okrągłe i dobrze zbalansowane cechuje się przyjemną kwasowością. Na języku pozostawia długi, intensywnie orzeźwiający finisz.
IDEALNE DO KREMOWYCH MAKARONÓW I RYB PIECZONYCH Z ZIOŁAMI I MASŁEM
Świetnie komponuje się z lekkimi daniami z drobiem (kurczakiem, indykiem) lub jagnięciną. Idealnie pasuje do ryb, szczególnie tych pieczonych z masłem i ziołami. Sprawdzi się także, jako towarzystwo do makaronu w kremowym, śmietanowym sosie.
WIELOWIEKOWA TRADYCJA WINIARSKA
Tradycja winiarska z La Manchy jest wielowiekowa i niezwykle bogata. Sięga czasów rzymskich, zaś obecnie region jest jednym z głównych producentów wina w Hiszpanii. Prawie połowa całej produkcji pochodzi z tamtejszych upraw, a znaczna część uprawianych tam winogron, jest przeznaczona także do produkcji rodzynek, owocowych przetworów i koncentratów. Północną i południową granicę regionu wyznaczają doliny rzek Tajo i Jucar, a przez sam środek La Manchy przebiega koryto rzeki Guadiana, która odpowiada za nawadnianie gleb przeznaczonych pod uprawę ogromnych winnic.
ZBALANSOWANE O PRZYJEMNEJ KWASOWOŚCI
Półwytrawne Casa de Espadas Chardonnay to wino o delikatnej złotej barwie i wyjątkowo orzeźwiającym smaku. Bukiet zachwyca wyraźnymi nutami jabłek, cytrusów i letnich kwiatów. W smaku okrągłe i dobrze zbalansowane cechuje się przyjemną kwasowością. Na języku pozostawia długi, intensywnie orzeźwiający finisz.
IDEALNE DO KREMOWYCH MAKARONÓW I RYB PIECZONYCH Z ZIOŁAMI I MASŁEM
Świetnie komponuje się z lekkimi daniami z drobiem (kurczakiem, indykiem) lub jagnięciną. Idealnie pasuje do ryb, szczególnie tych pieczonych z masłem i ziołami. Sprawdzi się także, jako towarzystwo do makaronu w kremowym, śmietanowym sosie.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×