

ODROBINA MAGII..
Winnica Tiraki znajduje się na farmie Longfield Farm, zakupionej przez rodzinę w 1870 roku. Dzięki sześciu pokoleniom zaangażowanym w ciągu ostatnich 150 lat, posiadłość o powierzchni 260 ha znacznie się rozwinęła. Jednak to, co pozostało niezmienne, to zaangażowanie rodziny w dostarczanie produktów najwyższej jakości, przy jednoczesnym pielęgnowaniu ziemi dla przyszłych pokoleń. Winiarzom przyświeca idea "Marlborough to niezwykła część świata, którą mamy szczęście nazwać domem. Chcemy, abyście poprzez nasze wina poczuli odrobinę magii."
DOŚWIADCZONY I NAGRADZANY WINIARZ
Głównym winiarzen jest Josh Hammond, który swoją historię z winem zaczynał w Burgundii i Kalifornii. Po powrocie do Nowej Zelandii pracował w winnicy Villa Maria, która jest najczęściej nagradzaną winnicą w Nowej Zelandii, stąd wina Tiraki są winami wysokiej klasy i jakości.
DZIKA FERMENTACJA
Winogrona Pinot Noir zbierane są ręcznie, a następnie poddawane dzikiej fermentacji. Przez 10 miesiący starzone w beczkach z dębu francuskiego.
Eleganckie i skoncentrowane. W aromatach nuty czerwonej wiśni, śliwki doris i malin uzupełnione dzikimi ziołami. W ustach jedwabiste.
ODROBINA MAGII..
Winnica Tiraki znajduje się na farmie Longfield Farm, zakupionej przez rodzinę w 1870 roku. Dzięki sześciu pokoleniom zaangażowanym w ciągu ostatnich 150 lat, posiadłość o powierzchni 260 ha znacznie się rozwinęła. Jednak to, co pozostało niezmienne, to zaangażowanie rodziny w dostarczanie produktów najwyższej jakości, przy jednoczesnym pielęgnowaniu ziemi dla przyszłych pokoleń. Winiarzom przyświeca idea "Marlborough to niezwykła część świata, którą mamy szczęście nazwać domem. Chcemy, abyście poprzez nasze wina poczuli odrobinę magii."
DOŚWIADCZONY I NAGRADZANY WINIARZ
Głównym winiarzen jest Josh Hammond, który swoją historię z winem zaczynał w Burgundii i Kalifornii. Po powrocie do Nowej Zelandii pracował w winnicy Villa Maria, która jest najczęściej nagradzaną winnicą w Nowej Zelandii, stąd wina Tiraki są winami wysokiej klasy i jakości.
DZIKA FERMENTACJA
Winogrona Pinot Noir zbierane są ręcznie, a następnie poddawane dzikiej fermentacji. Przez 10 miesiący starzone w beczkach z dębu francuskiego.
Eleganckie i skoncentrowane. W aromatach nuty czerwonej wiśni, śliwki doris i malin uzupełnione dzikimi ziołami. W ustach jedwabiste.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×