

SĄ CZĘŚCIĄ TRADYCYJNEGO WIEJSKIEGO ŻYCIA TEGO KRAJU
Dzięki dojrzałym smakom i wielkiej osobowości wina z doliny Aconcagua w Chile są częścią tradycyjnego wiejskiego życia tego kraju. Warunki panujące w dolinie pozwalają licznym winom i winnicom na powolne, ale ciągłe dojrzewanie, gwarantując w ten sposób bardziej dojrzałe i pełniejsze smaki. Zanim Phylloxera trafiła do Europy, kilka sadzonek Carménère zostało przywiezionych do Chile, którego przemysł winiarski dopiero zaczynał się rozwijać . Winorośl została zasadzona w dolinach nieopodal Santiago i niemal natychmiast zaczęła kwitnąć w nowym klimacie, głównie dzięki rzadkim opadom deszczu i gorącym temperaturom w ciągu dnia w tym regionie. Używany jest zarówno jako mieszanka winogron do produkcji słynnych czerwonych win z regionu, jak i do produkcji win pojedynczych odmian.
DELIKATNE TANINY I GŁĘBOKIE KARMAZYNOWY KOLOR
Pyszna, ale mniej znana odmiana winogron, chilijska Carmenere daje fantastycznie piękne, średnio treściwe, owocowe wina. Dzięki delikatnym taninom i głębokim karmazynowym kolorom możesz spodziewać się smaku jagód, czerwonych owoców, przypraw, dymu i ziemi zarówno na nosie, jak i na podniebieniu. Poleca się jako niezobowiązujące wino na co dzień.
CARMÉNÈRE DOSKONALE KOMPONUJE SIĘ Z DANIAMI WEGETARIAŃSKIMI
Carménère doskonale komponuje się z daniami wegetariańskimi. Jego subtelne gorzkie nuty przypominają w smaku jarmuż – wiec wszystkie dania z nim będą dobrym połączeniem. Wino to bardzo dobrze komponuje się z daniami zawierającymi wytrawne smaki i przyprawy.
SĄ CZĘŚCIĄ TRADYCYJNEGO WIEJSKIEGO ŻYCIA TEGO KRAJU
Dzięki dojrzałym smakom i wielkiej osobowości wina z doliny Aconcagua w Chile są częścią tradycyjnego wiejskiego życia tego kraju. Warunki panujące w dolinie pozwalają licznym winom i winnicom na powolne, ale ciągłe dojrzewanie, gwarantując w ten sposób bardziej dojrzałe i pełniejsze smaki. Zanim Phylloxera trafiła do Europy, kilka sadzonek Carménère zostało przywiezionych do Chile, którego przemysł winiarski dopiero zaczynał się rozwijać . Winorośl została zasadzona w dolinach nieopodal Santiago i niemal natychmiast zaczęła kwitnąć w nowym klimacie, głównie dzięki rzadkim opadom deszczu i gorącym temperaturom w ciągu dnia w tym regionie. Używany jest zarówno jako mieszanka winogron do produkcji słynnych czerwonych win z regionu, jak i do produkcji win pojedynczych odmian.
DELIKATNE TANINY I GŁĘBOKIE KARMAZYNOWY KOLOR
Pyszna, ale mniej znana odmiana winogron, chilijska Carmenere daje fantastycznie piękne, średnio treściwe, owocowe wina. Dzięki delikatnym taninom i głębokim karmazynowym kolorom możesz spodziewać się smaku jagód, czerwonych owoców, przypraw, dymu i ziemi zarówno na nosie, jak i na podniebieniu. Poleca się jako niezobowiązujące wino na co dzień.
CARMÉNÈRE DOSKONALE KOMPONUJE SIĘ Z DANIAMI WEGETARIAŃSKIMI
Carménère doskonale komponuje się z daniami wegetariańskimi. Jego subtelne gorzkie nuty przypominają w smaku jarmuż – wiec wszystkie dania z nim będą dobrym połączeniem. Wino to bardzo dobrze komponuje się z daniami zawierającymi wytrawne smaki i przyprawy.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×