- Obecnie brak na stanie

Jeśli szukamy idealnego dodatku do potraw, warto postawić na wino pomarańczowe. Robi się je z win białych w wyniku bardzo długiej maceracji moszczu winogronowego ze skórkami. To naturalny proces, bez dodatku żadnej chemii. W Europie jednym z najbardziej popularnych producentów takich win jest Dario Princic, a jego Jakot to już wino niemal legendarne.
To czyste fruilano ze starych, ponad sześćdziesięcioletnich krzewów. Zanim trafi do butelek, dojrzewa 30 miesięcy w dębowych beczkach. Dario Prinčič Jakot to przyjemność niekończącej się świeżości przyprawionej intensywnymi aromatami. To wino trzeba po prostu mieć we własnej piwniczce.
Jeśli szukamy idealnego dodatku do potraw, warto postawić na wino pomarańczowe. Robi się je z win białych w wyniku bardzo długiej maceracji moszczu winogronowego ze skórkami. To naturalny proces, bez dodatku żadnej chemii. W Europie jednym z najbardziej popularnych producentów takich win jest Dario Princic, a jego Jakot to już wino niemal legendarne.
To czyste fruilano ze starych, ponad sześćdziesięcioletnich krzewów. Zanim trafi do butelek, dojrzewa 30 miesięcy w dębowych beczkach. Dario Prinčič Jakot to przyjemność niekończącej się świeżości przyprawionej intensywnymi aromatami. To wino trzeba po prostu mieć we własnej piwniczce.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×