- -31,09%
-31%
Baron de L Pouilly Fumé de Ladoucette to już kolejne doskonałe białe wino, które otrzymujemy z winnicy barona Patricka de Ladoucette. Winnica Ladoucette została przejęta przez obecnego właściciela w 1972 roku i od tamtego czasu znana jest ze znakomitych win, które zyskują nagrody i są doceniane przez koneserów na całym świecie.
To wytrawne wino posiada suknię koloru złocistego. W nosie wyczuwalna świeża pomarańcz z nutą akacji. Na podniebieniu pozostawia przyjemny posmak soczystej pomarańczy i białej brzoskwini z niebywale długim finiszem. Idealnie komponuje się z owocami morza i wykwintnymi daniami.
Baron de L Pouilly Fumé de Ladoucette to jedno z najlepszych Sauvignon Blanc na świecie!
Winnice Ladoucette Baron de L są sadzone na glebach gliniastych. Wino produkowane jest wyłącznie z miąższu z pierwszego tłoczenia. Przed fermentacją są one usuwane przez dekantację, aby uzyskać czystą fermentację bez nieprzyjemnych zapachów. Wino fermentuje się w niskiej temperaturze ok. 14 ºC i dojrzewa na osadzie przez okres 8 do 10 miesięcy w szklanych kadziach z powłoką ceramiczną. Wreszcie, pozostaje przechowywany na drobnym osadzie przez kolejne 15 miesięcy, zanim zostanie butelkowany.
Baron de L Pouilly Fumé de Ladoucette to już kolejne doskonałe białe wino, które otrzymujemy z winnicy barona Patricka de Ladoucette. Winnica Ladoucette została przejęta przez obecnego właściciela w 1972 roku i od tamtego czasu znana jest ze znakomitych win, które zyskują nagrody i są doceniane przez koneserów na całym świecie.
To wytrawne wino posiada suknię koloru złocistego. W nosie wyczuwalna świeża pomarańcz z nutą akacji. Na podniebieniu pozostawia przyjemny posmak soczystej pomarańczy i białej brzoskwini z niebywale długim finiszem. Idealnie komponuje się z owocami morza i wykwintnymi daniami.
Baron de L Pouilly Fumé de Ladoucette to jedno z najlepszych Sauvignon Blanc na świecie!
Winnice Ladoucette Baron de L są sadzone na glebach gliniastych. Wino produkowane jest wyłącznie z miąższu z pierwszego tłoczenia. Przed fermentacją są one usuwane przez dekantację, aby uzyskać czystą fermentację bez nieprzyjemnych zapachów. Wino fermentuje się w niskiej temperaturze ok. 14 ºC i dojrzewa na osadzie przez okres 8 do 10 miesięcy w szklanych kadziach z powłoką ceramiczną. Wreszcie, pozostaje przechowywany na drobnym osadzie przez kolejne 15 miesięcy, zanim zostanie butelkowany.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×