- Obecnie brak na stanie

Winorośl przywędrowała do Chile wraz z Europejczykami. Przed ich przybyciem nie istniały lokalne odmiany. Pierwsza winnica powstała więc w Chile dopiero w połowie XVI w. Pierwszy raz w historii wina chilijskie „zalały” Europę już w latach 1870-1890, kiedy to winnice europejskie dziesiątkowała filoksera. Winiarze Chilijscy wykorzystali nadarzająca się okazję gwałtownie rozbudowując eksport wina do Europy.
Głęboka i żywa rubinowa barwa. Piękne aromaty czarnego pieprzu i nuty czerwonych jagód, czekolady, wanilii i śliwki. Na palecie gładkie, z zaokrąglonymi miękkimi taninami i dobrze dobraną kwasowością. Wino bardzo dobrze zrównoważone ze świetnie zintegrowaną beczką. Wspaniały długi finisz.
Winorośl przywędrowała do Chile wraz z Europejczykami. Przed ich przybyciem nie istniały lokalne odmiany. Pierwsza winnica powstała więc w Chile dopiero w połowie XVI w. Pierwszy raz w historii wina chilijskie „zalały” Europę już w latach 1870-1890, kiedy to winnice europejskie dziesiątkowała filoksera. Winiarze Chilijscy wykorzystali nadarzająca się okazję gwałtownie rozbudowując eksport wina do Europy.
Głęboka i żywa rubinowa barwa. Piękne aromaty czarnego pieprzu i nuty czerwonych jagód, czekolady, wanilii i śliwki. Na palecie gładkie, z zaokrąglonymi miękkimi taninami i dobrze dobraną kwasowością. Wino bardzo dobrze zrównoważone ze świetnie zintegrowaną beczką. Wspaniały długi finisz.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×