

ZIELONE KRAJOBRAZY PRZEPLATANE GAJAMI OLIWNYMI I LASAMI KORKOWYMI
Tejo to region znajdujący się w samym sercu Portugalii. Rozciąga się na około 20 000 ha po obu stronach rzeki Tag, w pobliżu stolicy kraju – Lizbony. Tradycja związana z uprawą winorośli i produkcji win w tym regionie sięga czasów panowania rzymskiego. Tejo jest uważane za najstarszy obszar produkcji tego trunku w Portugalii. Słynie z zielonych krajobrazów przeplatanych licznymi winnicami, gajami oliwnymi i lasami korkowymi.
SUBTELNE NUTY ŚLIWKI I DOJRZAŁYCH JEŻYN
PortaRei red dry charakteryzuje się żywą rubinową barwą i wyjątkowym aromatem. W nosie posiada intensywnie wyczuwalny zapach czerwonych owoców (dojrzałych wiśni i porzeczek) z subtelnymi nutami śliwki i dojrzałych jeżyn. Na języku ujawnia łagodny posmak wanilii. Wino jest aksamitne i dobrze zharmonizowane, posiada delikatną kwasowość.
IDEALNE DO MIĘS DUSZONYCH Z OWOCAMI I ŚREDNIO DOJRZEWAJĄCYCH SERÓW
Polecamy do niego mięsa duszone z owocami, grillowane szaszłyki i dania z makaronem w pomidorowym sosie. Świetnie pasuje także do zapiekanek mięsno-warzywnych oraz średnio dojrzewających serów.
ZIELONE KRAJOBRAZY PRZEPLATANE GAJAMI OLIWNYMI I LASAMI KORKOWYMI
Tejo to region znajdujący się w samym sercu Portugalii. Rozciąga się na około 20 000 ha po obu stronach rzeki Tag, w pobliżu stolicy kraju – Lizbony. Tradycja związana z uprawą winorośli i produkcji win w tym regionie sięga czasów panowania rzymskiego. Tejo jest uważane za najstarszy obszar produkcji tego trunku w Portugalii. Słynie z zielonych krajobrazów przeplatanych licznymi winnicami, gajami oliwnymi i lasami korkowymi.
SUBTELNE NUTY ŚLIWKI I DOJRZAŁYCH JEŻYN
PortaRei red dry charakteryzuje się żywą rubinową barwą i wyjątkowym aromatem. W nosie posiada intensywnie wyczuwalny zapach czerwonych owoców (dojrzałych wiśni i porzeczek) z subtelnymi nutami śliwki i dojrzałych jeżyn. Na języku ujawnia łagodny posmak wanilii. Wino jest aksamitne i dobrze zharmonizowane, posiada delikatną kwasowość.
IDEALNE DO MIĘS DUSZONYCH Z OWOCAMI I ŚREDNIO DOJRZEWAJĄCYCH SERÓW
Polecamy do niego mięsa duszone z owocami, grillowane szaszłyki i dania z makaronem w pomidorowym sosie. Świetnie pasuje także do zapiekanek mięsno-warzywnych oraz średnio dojrzewających serów.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×