- Obecnie brak na stanie

WINA Z LINII MEZZEK NAWIĄZUJĄ DO SWOJEGO DZIEDZICTWA
Obszar Doliny Trackiej znany jest ze swojej starożytnej historii i tradycji. Wina z linii Mezzek nawiązują do swojego dziedzictwa. Mają wysokie standardy jakości i co nikogo nie dziwi: podobają się i smakują, zwłaszcza (ale nie tylko) początkującym miłośnikom wina. Mavrud to stara odmiana czerwonych winogron uprawiana w Bułgarii od czasów starożytnych. Nazwa odmiany pochodzi od greckiego słowa „mavro”, które oznacza czarny. Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że skórka winogrono Mavrud jest niebieskawo-czarna.
NIUANSE PORZECZKOWO-ŚLIWKOWE
Wina wytwarzane z Mavrud mają głęboki rubinowy kolor, wystarczającą ilość taniny i kwasów oraz przyjemny aromat jeżyn i śliwek. Aromat i smak tego wina to: niuanse porzeczkowo-śliwkowe, ciut korzenne. Całość jest pełna, trzymająca odmianowy charakter, w tle trochę "waniliowej" beczki, ziół oraz lekko rozgrzewająca nuta alkoholowa; całość wypada aksamitnie, wiśniowo i ciekawie.
DO DAŃ Z PIECZONYM BAKŁAŻANEM
Nasza rekomendacja podania tego wina: do pieczonej jagnięciny, lasagne, makaronów z ciemnymi mięsnymi sosami, pikantnych gulaszy, dań z pieczonym bakłażanem.
WINA Z LINII MEZZEK NAWIĄZUJĄ DO SWOJEGO DZIEDZICTWA
Obszar Doliny Trackiej znany jest ze swojej starożytnej historii i tradycji. Wina z linii Mezzek nawiązują do swojego dziedzictwa. Mają wysokie standardy jakości i co nikogo nie dziwi: podobają się i smakują, zwłaszcza (ale nie tylko) początkującym miłośnikom wina. Mavrud to stara odmiana czerwonych winogron uprawiana w Bułgarii od czasów starożytnych. Nazwa odmiany pochodzi od greckiego słowa „mavro”, które oznacza czarny. Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że skórka winogrono Mavrud jest niebieskawo-czarna.
NIUANSE PORZECZKOWO-ŚLIWKOWE
Wina wytwarzane z Mavrud mają głęboki rubinowy kolor, wystarczającą ilość taniny i kwasów oraz przyjemny aromat jeżyn i śliwek. Aromat i smak tego wina to: niuanse porzeczkowo-śliwkowe, ciut korzenne. Całość jest pełna, trzymająca odmianowy charakter, w tle trochę "waniliowej" beczki, ziół oraz lekko rozgrzewająca nuta alkoholowa; całość wypada aksamitnie, wiśniowo i ciekawie.
DO DAŃ Z PIECZONYM BAKŁAŻANEM
Nasza rekomendacja podania tego wina: do pieczonej jagnięciny, lasagne, makaronów z ciemnymi mięsnymi sosami, pikantnych gulaszy, dań z pieczonym bakłażanem.
Czy masz ukończone 18 lat i oświadczasz, że jesteś pełnoletni?
×