W 1958 Domenico Fraccaroli rozpoczął swoją działalność w "rogu małego raju" Friuli Venezia Giulia (Paradise Pocenia, Udine), produkując zarówno aromatyczne wina białe, takie jak Friulano oraz strukturalnie czerwone wina, takie jak Refosco. W 2002 roku w gospodarstwie Lavagno (Verona), jego syn, Tycjan Fraccaroli postanowił poszerzyć "gamę smaków" produkowanych win o takie jak: Amarone, Ripasso Valpolicella Superiore i Recioto (otrzymując liczne nagrody i certyfikaty jakości). Dzisiejsze dzieci Tycjana: Domenico, Luca i Maria pomagają wnieść wina Domenico Fraccaroli w przyszłość z wielkim zaangażowaniem i pasją, silnego dziedzictwa kulturowego i pracy swojego ojca i dziadka.
Domenico Fracarolli Recioto Della Valpolicella charakteryzuje się jasnoczerwonym kolorem o dość intensywnym zapachu. Wyczuwalne dojrzałe wiśnie, jeżyny z nutą czekolady i wanilii. W ustach przyjemne, z odrobiną soczystych wiśni i subtelnymi taninami, przy długim finiszu.
Produkty FRACCAROLI są synonimem jakości i autentyczności. Przez pokolenia reprezentują charakterystyczne cechy firmy: pasja, wyrafinowanie, elegancja i szacunek dla tradycji.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuj
Więcej informacji
Odrzuć