BADAGONI Alazani Valley white semi sweet
TO MOCNO NIEDOCENIANY REGION
Alazani to rozległa dolina Wielkiego Kaukazu, na południe od głównego grzbietu górskiego, w północno-zachodniej części dystryktu Achmeta. Rozciąga się początkowo na południe w kierunku miasta Akhmeta. Alazani to centrum gruzińskiego przemysłu winiarskiego. Obecnie w tym kraju, którego tradycja winiarska trwa od 8 000 lat, jest produkowanych dużo win – zarówno tych dobrych jakościowo jak i tych, które w dalszym ciągu wysyłane są na rynek rosyjski jako tanie wina. Gruziński przemysł winiarski znajduje się w okresie ponownego odkrywania, odnowy i wzrostu. W zasadzie to mocno niedoceniany region – a przecież Gruzja jest znana wielu ludziom z win kvevri, które są fermentowane (a czasami długo leżakowane) w glinianych naczyniach – w kvevri - które często są zakopane pod ziemią.
W SMAKU JEST DOSYĆ ŚWIEŻE, O NISKIEJ KWASOWOŚCI
Alazani Valley white semi sweet to wino o słomkowej barwie z zielonkawymi refleksami. Możemy w nim wyczuć aromaty prażonych orzechów, dojrzałego jabłka, pigwy i soczystego melona. W smaku jest dosyć świeże, o niskiej kwasowości. Przyjazne na podniebieniu o cytrusowo-owocowym charakterze. Pozostawia w ustach przyjemny posmak na długo po degustacji.
TO PRZYJEMNOŚĆ, O KTÓREJ SZYBKO SIĘ NIE ZAPOMINA
Wino komponuje się z owocami morza oraz białymi rybami. Jest też dobrym towarzyszem do przekąsek oraz owocowych deserów. Dobrym pomysłem jest też gorące, podane z serem i masłem miłością chaczapuri – w tym połączeniu to przyjemność, o której szybko się nie zapomina.
dostawa
przesyłka
płatność
WIĘCEJ INFORMACJI
TO MOCNO NIEDOCENIANY REGION
Alazani to rozległa dolina Wielkiego Kaukazu, na południe od głównego grzbietu górskiego, w północno-zachodniej części dystryktu Achmeta. Rozciąga się początkowo na południe w kierunku miasta Akhmeta. Alazani to centrum gruzińskiego przemysłu winiarskiego. Obecnie w tym kraju, którego tradycja winiarska trwa od 8 000 lat, jest produkowanych dużo win – zarówno tych dobrych jakościowo jak i tych, które w dalszym ciągu wysyłane są na rynek rosyjski jako tanie wina. Gruziński przemysł winiarski znajduje się w okresie ponownego odkrywania, odnowy i wzrostu. W zasadzie to mocno niedoceniany region – a przecież Gruzja jest znana wielu ludziom z win kvevri, które są fermentowane (a czasami długo leżakowane) w glinianych naczyniach – w kvevri - które często są zakopane pod ziemią.
W SMAKU JEST DOSYĆ ŚWIEŻE, O NISKIEJ KWASOWOŚCI
Alazani Valley white semi sweet to wino o słomkowej barwie z zielonkawymi refleksami. Możemy w nim wyczuć aromaty prażonych orzechów, dojrzałego jabłka, pigwy i soczystego melona. W smaku jest dosyć świeże, o niskiej kwasowości. Przyjazne na podniebieniu o cytrusowo-owocowym charakterze. Pozostawia w ustach przyjemny posmak na długo po degustacji.
TO PRZYJEMNOŚĆ, O KTÓREJ SZYBKO SIĘ NIE ZAPOMINA
Wino komponuje się z owocami morza oraz białymi rybami. Jest też dobrym towarzyszem do przekąsek oraz owocowych deserów. Dobrym pomysłem jest też gorące, podane z serem i masłem miłością chaczapuri – w tym połączeniu to przyjemność, o której szybko się nie zapomina.